Basın Bültenleri

Basın Bültenleri

BTA, 5 milyon Euro yatırım yaptığı yeni üretim tesisiyle liderliğe oynuyor

Finansal büyüklüğü, yatırımları ve operasyonlarıyla yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncularından biri olan BTA, 5 milyon Euro yatırım yaptığı yeni üretim tesisiyle çıtayı yükseltti. Kıraç’ta 23 bin metrekare alana sahip, dünya markalarına hizmet veren yeni üretim tesisiyle Cakes&Bakes’in üretim kapasitesi beşe katlandı. Cakes&Bakes, 2014’ün ilk üç ayında yüzde 25 büyüdü. BTA, dev üretim tesisiyle, havalimanları ve İDO noktalarının yanı sıra şehir merkezinde farklı lokasyonlarda da yer alacak.

Beş ülkedeki toplam 10 havalimanında ve İDO’da yılda yaklaşık 135 milyon kişinin geçtiği noktalarda hizmet veren BTA, 2014’te hedeflerini yükseltti. Havalimanları ve İDO’larda 225’e ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde günde yaklaşık 90 bin yolcuya hizmet sunan BTA’nın Kıraç’taki yeni üretim tesisiyle Cakes&Bakes’in üretim kapasitesi beşe katlandı. Cakes&Bakes, 2014’ün ilk üç ayında yüzde 25 büyüdü. 23 bin metrekare alana sahip, dünya markalarına hizmet veren dev üretim tesisi için BTA, 5 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi. BTA, yeni üretim tesisi, projeleri ve hedefleriyle ilgili olarak 27 Haziran Cuma günü bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, yükselen hedeflerle ilgili kapsamlı bilgiler verdi.

200 kişiye yeni istihdam sağlandı

BTA bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı operasyonları dahil yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor. BTA’nın Kıraç’taki Cakes&Bakes Üretim Tesisi’nde ise 650 kişi görev yapıyor. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, yeni tesise geçiş sürecinde 200 kişiye yeni istihdam sağladıklarını belirtti. Yeni tesiste, unlu mamuller, pasta, ekmek, sandviç, sıcak-soğuk yemek kategorilerinde gıda üretimi ve lokum üretimi gerçekleşiyor. Üretim kapasitesi gıda üretiminde her kategoride 1’er milyon adet oluyor. Ayda 90 ton da lokum üretimi yapılıyor. Tesiste üretilen ürünler, BTA’nın operasyon yürüttüğü alanlar ve dünyaca ünlü kahve - fast food zincirlerinin Türkiye genelindeki 2000 noktasında tüketici ile buluşuyor. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Gürcistan, Tunus, Makedonya gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Sadettin Cesur, üretimlerin yüzde 45’inin havalimanı operasyonları, yüzde 10’unun İDO operasyonları, diğer yüzde 45’inin ise Türkiye’nin ünlü fast food ve kahve zincirlerini de kapsayan 58 farklı marka için gerçekleştiğini söyledi. Cakes&Bakes Üretim Tesisi, 365 gün, günde 24 saat hizmet veriyor. Araştırma-geliştirme konusunda deneyimli ve yetkin bir kadrosu bulunan BTA, 500’ü aşkın aşçısı ve gıda mühendislerinden oluşan uzman kadrosuyla yılda ortalama olarak 2 bin 400 yeni reçete geliştiriyor. Ayrıca BTA, Cakes&Bakes Üretim Tesisi’nde ürettiği kahvaltı, soğuk sandviç gibi ürünleri yeni bir alt marka yaratarak seçkin zincir marketlerde paketli olarak satışa sunmuş bulunuyor.

2014’te çıtayı yükseltti, şehir merkezine giriyor

Her zaman yüksek hedefleri bulunan bir kurum olarak BTA, 2014 ve sonrası için de çıtayı yükseltti. 2012’de 115 milyon, 2013’te ise yaklaşık 127 milyon Euro ciroya ulaşmış olan BTA, 2014’te de bu büyüme grafiğini sürdürmeyi, yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncusu olmayı planlıyor. BTA, markalarıyla şehir merkezindeki büyük ölçekli projelerde de bulunmayı hedefliyor. BTA, Maslak’taki yeni yaşam ve kültür-sanat merkezi UNIQ İstanbul’un yiyecek-içecek alanlarının bir bölümünün işletmesini üstlendi. 3 bin 300 metrekare alanda BTA’nın kendi markalarının yanı sıra dünyanın önde gelen zincir markaları da yer alacak. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, BTA’nın şehir merkezlerinde benzeri tekliflere de açık olduğunu belirtti.

Yurtiçinde ve yurtdışında hizmet verdiği havalimanı sayısını hızla artırıyor

Sadettin Cesur ayrıca, Milas-Bodrum Havalimanı’nda da dört noktada hizmet verecek şekilde hazırlandıklarını, burada Tadında Anadolu, Seferi gibi markalarıyla yer almayı düşündüklerini söyledi. Milas-Bodrum Havalimanı’yla birlikte hizmet sundukları havalimanı sayısının 11’e ulaşacağını belirtti. Yurtdışında Gürcistan, Makedonya ve Tunus’un yanı sıra Medine Havalimanı’nda da faaliyete başladıklarını vurgulayan Cesur, Zagreb Havalimanı’nda danışmanlık verdiklerini, 2015 başında ise Riga Havalimanı’nda olacaklarını ifade etti.

Yeni lojistik şirketiyle sektörün önemli markalarının tedarik işlerini üstlenmeyi hedefliyor

BTA, entegre lojistik hizmeti veren bir şirket de kurdu. Bütünleşik tedarik zinciri çözümlerine odaklanmış olan BTA lojistik şirketi, havalimanı ve İDO yiyecek-içecek noktalarının planlama, satın alma, depolama ve dağıtım hizmetlerini yürütüyor. Girişim, hammadde alım maliyetlerini yüzde 2 azaltırken personel başı verimliliği arttırdı. Lojistik şirketleriyle, 5 yıldızlı otellerin ve sektörün önemli markalarının tedarik, depolama ve dağıtım işlerini üstlenmeye talip olduklarını belirten Sadettin Cesur, 2014 sonrasında bu alanda Ankara, İzmir ve Antalya’nın öncelikli hedef illeri olduğunu vurguladı. Cesur; “Yeni firmamız ayrıca ev dışı tüketim kanalında da hızla büyüyecek. Ülkemizin lider gıda markaları ile bayilik ve dağıtım anlaşmaları yaptık, bir restoran/kafe ya da otelin ihtiyacı olabilecek her türlü ürünü/hizmeti tek tedarikçiden zamanında ve eksiksiz karşılayabilecek bir çözüm ortaklığı sistemi sunuyoruz” dedi.

İzmir’e de TAV Airport Hotel geliyor

İstanbul Atatürk Havalimanı içinde yer alan TAV Airport Hotel’i işleten BTA, aynı konsepti İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na da taşıyacak. İstanbul’daki, saatlik konaklama imkanı bulunan 128 odalı otelin yolculardan yoğun ilgi gördüğünü belirten Cesur, İzmir’deki otelin de 81 odaya sahip olacağını ve bu yılın son çeyreğinde hizmete gireceğini belirtti.

İnsan kaynağına yatırım

BTA’nın genç ve dinamik bir şirket olduğunu vurgulayan Cesur, çalışanlarının yaş ortalamasının 30,2 olduğunu söyledi: “En önemli sermayemiz insan kaynağımız. Çalışanlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimine yatırım yapıyoruz. BTA’dan yetişen arkadaşlarımız bugün sektörde önemli noktalara geliyor ve bununla gurur duyuyoruz” dedi. İnovasyon ve sürekli gelişimi şirketin odağına aldıklarını belirten Cesur, her yıl çalışan başına ortalama 15 saat eğitim verildiğini ekledi.

Sayfayı / Siteyi Öner Sayfayı / Siteyi Değerlendir Sayfayı Yazdır Sayfayı Sık Kullanılanlara Ekle